Είστε εδώ:Home»Ειδήσεις»Ειδήσεις

Ειδήσεις

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ!

Εκτύπωση PDF

 

Περισσότερα...

Εξωστρέφεια

Εκτύπωση PDF

Πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ»

Μέσω του προγράμματος «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ» ο ως άνω Οργανισμός ασφαλίζει, σύμφωνα με το Ν. 1796/88, επιχειρήσεις που εξάγουν ελληνικά προϊόντα από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, για συγκεκριμένους ασφαλιστικούς κινδύνους, σε ποσοστό κάλυψης 80% ανά τιμολόγιο και μέχρι συνολικού ποσού ασφάλισης €500.000 (ανακυκλούμενο), ανά εξαγωγική επιχείρηση. Αποδεκτές για ένταξη στο πρόγραμμα είναι τιμολογημένες πιστώσεις με διάρκεια από έναν έως τέσσερις μήνες.

Περισσότερα...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Εκτύπωση PDF

Εισαγωγή

Ο εντεινόμενος διεθνής ανταγωνισμός, αλλά και η οικονομική κρίση με τον περιορισμό της εσωτερικής κατανάλωσης, ωθεί ολοένα και περισσότερο τις επιχειρήσεις στο να στραφούν στην αναζήτηση αγορών και πελατών εκτός συνόρων. Επιπλέον, η Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό εμπόριο και το ηλεκτρονικό επιχειρείν γενικότερα, δημιουργεί έναν κόσμο ευκαιριών τόσο για τις εταιρείες όσο και για τους καταναλωτές. Πολλές φορές όμως στην πραγματικότητα, δεν είναι και τόσο εύκολο να εκμεταλλευτεί κανείς τις ευκαιρίες αυτές. Οι επιχειρήσεις ιδίως πρέπει να είναι ενήμερες για διάφορα θέματα, όπως είναι ο ΦΠΑ, η ηλεκτρονική τιμολόγηση και τα συστήματα διασυνοριακών πληρωμών, η προστασία δεδομένων, η προστασία των καταναλωτών, κλπ.

Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρο το Newsletter.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Εκτύπωση PDF

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο ερχομός του νέου έτους συνοδεύεται συχνά τόσο από τη διάθεση απολογισμού πεπραγμένων τη χρονιά που πέρασε, όσο και από τη χάραξη νέων σχεδίων για αυτή που έρχεται. Τα στοιχεία των εξαγωγών δείχνουν ότι το 2013 έφερε ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ εξωστρέφειας για τη χώρα, στα επίπεδα των 28 δις ευρώ, ενώ παράλληλα ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τη σημασία του εξωτερικού εμπορίου της χώρας στο σχηματισμό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, με τη συμμετοχή των διεθνοποιημένων κλάδων της οικονομίας (εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών, τουρισμός, μεταφορές, ναυτιλία) να προσεγγίζουν πλέον ποσοστά του 28% του ΑΕΠ της χώρας. Την ίδια ώρα, η υλοποίηση του Οδικού Χάρτη για τη Διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και οι μεταρρυθμίσεις γύρω από το περιβάλλον της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας διαμορφώνουν ένα σαφώς πιο ευνοϊκό πλαίσιο για ανάληψη διεθνοποιημένης δράσης και διείσδυσης σε ξένες αγορές, παρά τις αντιξοότητες του παγκόσμιου μακροοικονομικού κλίματος.

Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρο το Newsletter

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λ. Συγγρού 242 & Πίνδου 1 - Καλλιθέα

 

Τηλ.: 2114002146

 

Fax: 2114002146

 

Email: info@productsgreek.com

Ακολουθήστε το productsgreek.com

facebook twitter youtube google+ email Linkedin