Banner
You are here:Home»News»Καφεκοπτεία Λουμίδη: Γιορτάζει 100 χρόνια με νέα προϊόντα και σχέδια

Καφεκοπτεία Λουμίδη: Γιορτάζει 100 χρόνια με νέα προϊόντα και σχέδια

Print PDF

100 χρόνια πορείας γιορτάζουν τα Καφεκοπτεία Λουμίδη και προγραμματίζουν συγκεκριμένες δράσεις αλλά και νέα προϊόντα.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων ξεκίνησαν από το τέλος του 2018 με μια ξεχωριστή γιορτή για τους εργαζόμενους των Καφεκοπτείων Λουμίδη και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019, όπου θα κορυφωθούν στις αρχές του 2020 όταν θα συμπληρωθούν και επίσημα τα 100 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας.

Πέρα από τις εκδηλώσεις, η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει διάφορες προσφορές και διαγωνισμούς καθώς και σειρά συλλεκτικών προϊόντων για τα 100 της χρόνια ενώ παράλληλα προχωρά σε κινήσεις ενίσχυσης και ανάπτυξης των μεγεθών της. Παρά τις δυσκολίες, άλλωστε, που έχει επιβάλλει στην αγορά καφέ τα τελευταία 2 χρόνια η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, όπως ανέφερε, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο Εμπορικός Διευθυντής των Καφεκοπτείων Λουμίδη, Ιάσονας Λουμίδης, η εταιρεία κατόρθωσε και το 2018 να κινηθεί θετικά, επιτυγχάνοντας τζίρο που κυμάνθηκε μεταξύ 6,5 και 7 εκατ. ευρώ. Το 60% του τζίρου της προέρχεται από τα καταστήματα του δικτύου της (6 ιδιόκτητα και 5 franchise) ενώ το υπόλοιπο 40% από το κανάλι της χονδρικής (HO.RE.CA & Shop in Shop σε Supermarket).

Αν και, ίσως, το όνομα Καφεκοπτεία Λουμίδη φέρνει κατευθείαν στο μυαλό χαρμάνια ελληνικού καφέ, η εταιρεία διαθέτει στα καταστήματα της περίπου 700 κωδικούς, που σχεδιάζει φέτος να εμπλουτίσει και ενισχύσει σημαντικά. Πέρα από τα πολλά χαρμάνια καφέ (και εσπρέσο) που περιλαμβάνουν ακόμη και ελληνικό καφέ με άρωμα μπακλαβά, στην γκάμα των Καφεκοπτείων Λουμίδη συναντώνται και επιλεγμένα παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα όπως λουκούμια, γλυκά του κουταλιού, ζαχαρώδη, βουτήματα, σοκολατοειδή, αξεσουάρ καφέ και τσαγιού. Μάλιστα όπως ανέφερε ο Ιάσων Λουμίδης η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην σύναψη συνεργασιών με Έλληνες παραγωγούς που διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, άλλωστε, ο χαλβάς με κόκκους καφές που κυκλοφορεί αυτή την περίοδο στο δίκτυο της αλυσίδας και αποτελεί προϊόν συνεργασίας των Καφεκοπτείων Λουμίδη με την γνωστή χαλβαδοποιία Κοσμίδη - Γαβρίλη στη Δραπετσώνα

Μάλιστα, τα ελληνικά αυτά προϊόντα αλλά και τα χαρμάνια ελληνικού καφέ που διαθέτει η αλυσίδα έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες, που επισκέπτονται τα Καφεκοπτεία και θέλουν να δοκιμάσουν ή και να πάρουν μαζί τους «γεύση από την Ελλάδα». Η δημοφιλία αυτή δε οδήγησε την εταιρεία στην απόφαση να λανσάρει μέσα στο 2019 ένα ειδικό «coffee kit», που θα περιλαμβάνει καφέ και τα σχετικά αξεσουάρ για την παρασκευή και την κατανάλωση του καθώς και οδηγίες στα Αγγλικά. Στόχος είναι το προϊόν να έχει παρουσία και σε χώρους όπως τα αεροδρόμια, όπου ήδη υπάρχουν συνεργάτες της εταιρείας, οι οποίοι διαθέτουν προϊόντα της.

 

Τα σουπερμάρκετ

Όσον αφορά τον χώρο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, τα Καφεκοπτεία Λουμίδη διατηρούν συνεργασίες «shop in shop» με τις αλυσίδες ΜyMarket και ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, ενώ πρόθεση της διοίκησης είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω αυτή η δραστηριότητα. Επίσης, η εταιρεία εδώ και περίπου 1,5 χρόνο δραστηριοποιείται και στην παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας για αλυσίδες σουπερμάρκετ. Ήδη διατηρεί συνεργασίες με 3 σημαντικούς πελάτες σε αυτό το κομμάτι και σχεδιάζει και περαιτέρω ανάπτυξη.

Τα μακροπρόθεσμα σχέδια

Επίσης, σε βάθος χρόνου η αλυσίδα εξετάζει την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της ακόμη και εκτός συνόρων. Βασικές παράμετροι αποτελούν φυσικά η εύρεση των κατάλληλων συνεργατών όσον αφορά το franchise αλλά και η αντιμετώπιση κάποιων διαδικαστικών ζητημάτων, που ίσως προκύψουν σε περίπτωση επέκτασης στο εξωτερικό καθώς η λειτουργία καταστημάτων όπως τα Καφεκοπτεία έχει και συγκεκριμένες απαιτήσεις και ανάγκες όσον αφορά τον τεχνικό εξοπλισμό και την εκπαίδευση/κατάρτιση των εργαζομένων. Ηδη, πάντως, έχουν γίνει κρούσεις στην εταιρεία από περιοχές με έντονο το ελληνικό στοιχείο, με πλέον χαρακτηριστικά περίπτωση αυτής της Αυστραλίας.

Επίσης, η εταιρεία εξετάζει και το ενδεχόμενο να σερβίρει και καφέ στα καταστήματα της αλλά όπως σημειώνει ο Ιάσονας Λουμίδης , στόχος της είναι να παρουσιάσει και σε αυτό το επίπεδο μια πρόταση, που θα ξεχωρίζει. Ακόμη στις σκέψεις της διοίκησης είναι κάποια στιγμή να υπάρξει ένα νέο «Πατάρι του Λουμίδη», το οποίο είχε ιδρυθεί το 1938 και λειτούργησε εώς του τέλος της δεκαετίας του 1960, αφήνοντας εποχή ως το μέρος που σύχναζαν σημαντικές μορφές της λογοτεχνικής, καλλιτεχνικής και δημοσιογραφικής αθηναϊκής σκηνής.

Η ιστορία των Καφεκοπτείων Λουμίδη

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιστορία των Καφεκοπτείων Λουμίδη ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα όταν οι τρεις αδελφοί Αντώνης, Νίκος και Ιάσων Λουμίδης άφησαν πίσω την γενέτειρα τους την Κάρυστο και εγκαταστάθηκαν στον Πειραιά, όπου ξεκίνησαν να εμπορεύονται για πρώτη φορά τον δυσεύρετο για τα δεδομένα της εποχής καφέ στην ελληνική αγορά.

Η ίδρυση του πρώτου καταστήματος της Οικογένειας Λουμίδη πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά το 1920 και έθεσε τις βάσεις για την περαιτέρω επέκταση και ανάπτυξη της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα η δεύτερη και τρίτη γενιά, βασιζόμενοι στην εμπειρία σχεδόν 100 ετών, συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία διαθέτοντας υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής προϊόντων καφέ υψηλής ποιότητας, τα οποία διανέμονται μέσω του δικτύου Retail καταστημάτων «Καφεκοπτεία Λουμίδη» και του δικτύου Χονδρικής πώλησης (B2C & B2B).

Επίσης, δημιουργούν γωνιές φρεσκοκομμένου καφέ σε επιλεγμένα σημεία πώλησης όπως φούρνοι, mini markets, παντοπωλεία, κάβες κλπ.

Contact us

Address: 242 Syngrou Av. & 1 Pindou Str. - Kallithea - Athens

 

Tel: +30 2114002146

 

Fax: +30 2114002146

 

Email: info@productsgreek.com

Follow productsgreek.com

facebook twitter youtube google+ email inkedin