Ένα νέο προϊόν που συνδυάζει τη φυτική πρωτεΐνη με τη δημοφιλή κατηγορία των ζυμούμενων τροφίμων ετοιμάζει η Φάρμα Κουκάκη, αξιοποιώντας τη βιοτεχνολογία και την έρευνα για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις.
Πρόκειται για ζυμούμενο προϊόν από βρώμη, με φυτική πρωτεΐνη, χωρίς λακτόζη και ζωικά λιπαρά, το οποίο διατηρεί τη χαρακτηριστική ευχάριστη γεύση του κεφίρ. Η ανάπτυξή του προέκυψε από το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για προϊόντα που συνδυάζουν πρωτεΐνη και ζύμωση, αλλά και για επιλογές φυτικής προέλευσης.
Για τη δημιουργία του προϊόντος, η Φάρμα Κουκάκη συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Biotech4Food. Η συνεργασία αυτή αναδεικνύει πώς η έρευνα και η τεχνολογία μπορούν να περάσουν από το εργαστήριο στην πραγματική παραγωγή, δημιουργώντας νέες προτάσεις για την αγορά τροφίμων.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του εργοστασίου της εταιρείας, Θοδωρή Συμεωνίδη, το προϊόν βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην κυκλοφορία του. Η νέα πρόταση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η πρωτεΐνη αποκτά ολοένα μεγαλύτερη θέση στις διατροφικές επιλογές των καταναλωτών, ενώ παράλληλα ενισχύεται η ζήτηση για προϊόντα φυτικής προέλευσης.
Το κεφίρ από βρώμη αποτελεί έτσι χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η ελληνική βιομηχανία τροφίμων αξιοποιεί την καινοτομία, δημιουργώντας προϊόντα που ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες και τάσεις της αγοράς.


