Νέα ψηφιακή πλατφόρμα«e-Λαχαναγορά» από τον ΟΚΑΑ

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα«e-Λαχαναγορά» από τον ΟΚΑΑ

Μία νέα ηλεκτρονική εφαρμογή του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας θα παρουσιάσουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‚Αδωνις Γεωργιάδης, και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Απόστολος Αποστολάκος, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του οργανισμού. Σύμφωνα με ενημέρωση στις εφαρμογές της Google Play στις 26 Απριλίου 2021: “Με την πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά e-Λαχαναγορά έχετε ολόκληρη την αγορά στο κινητό σας, για να κάνετε τις παραγγελίες σας εύκολα και με ασφάλεια. Η εφαρμογή e-Λαχαναγορά αναφέρεται σε B2B επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Ανακαλύψτε μεγάλες επιχειρήσεις διά- φορων κατηγοριών χονδρικού εμπορίου όπως φρούτα, ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά, μυρωδικά”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι δυνατότητες της εφαρμογής Με την εφαρμογή e-Λαχαναγορά έχετε τη δυνατότητα:

· Να κάνετε την παραγγελία σας

· Να δείτε το ιστορικό των παραγγε- λιών σας και αναλυτικές πληροφορίες

· Να αναζητήσετε τις κοντινότερες επιχειρήσεις με ελάχιστη παραγγελία

· Να κάνετε τις πληρωμές σας με κάρτα ή μετρητά

· Να επιλέξετε delivery ή παραλαβή από το κατάστημα

Η ίδρυση του ΟΚΑΑ

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ (ΟΚΑA ΑΕ), ιδρύθηκε το 1955 με την επωνυμία Οργανισμός Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών.

Το 1970 μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του οι χονδρέμποροι νωπών κρεάτων, ενώ το 1989 μετονομάζεται σε Κεντρική Αγορά Αθηνών.

Το 1998 μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία „Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών ΑΕ“ και το 2004 ξεκινά ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεών της.

Το 2011 απορροφάται η ΕΤΑΝΑΛ και το 2012 οι 11 ιχθυόσκαλες της χώρας μετατρέπονται σε υποκαταστήματα του ΟΚΑΑ. Το 2014 ενσωματώνεται στον Οργανισμό και η Κεντρική Λαχανα- γορά της Πάτρας.

Παράλληλα με την αναπτυξιακή πολιτική στο χονδρεμπόριο τροφίμων, το 2012 δημιουργείται η „Αγορά του Κατα- ναλωτή“. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη αγορά λιανικής πώλησης τροφίμων που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, και διασφαλίζει την πρόσβαση των καταναλωτών σε ποιοτικά και με χαμηλές τιμές πιστοποιημένα προϊόντα.

Ο ΟΚΑΑ σήμερα αποτελεί ανώνυμη εταιρεία κοινής ωφέλειας που έχει ως μοναδικό μέτοχο την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) και εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανά- πτυξης & Επενδύσεων και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.