Λ. Αυγενάκης: Η αναβάθμιση του Ινστιτούτου Γεωργικών Επιστημών στόχος του ΥΠΑΑΤ

Λ. Αυγενάκης: Η αναβάθμιση του Ινστιτούτου Γεωργικών Επιστημών στόχος του ΥΠΑΑΤ

Οι τρόποι επίλυσης των προβλημάτων με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών (Κτήμα Συγγρού) συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, στα κτήρια του Ινστιτούτου.

Η αναβάθμιση του ΙΓΕ «αποτελεί στόχο του υπουργείου, καθώς είναι σημαντικός χώρος αναψυχής, περιπάτου και άθλησης με εκπαιδευτική και γεωργική παράμετρο», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης προσθέτοντας πως «το Κτήμα Συγγρού, πνεύμονας πρασίνου, δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να έχουν επαφή με τη φύση και μάλιστα εντός του αστικού τοπίου».

Στη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου, Διονύση Κυριακόπουλο, τα μέλη του ΔΣ και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης του ΙΓΕ δρ. Γεώργιο Μπαλωτή, τέθηκε το θέμα της χρηματοδότησης για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και για τη φύλαξη του χώρου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «ήδη προγραμματίστηκε και νέα συνάντηση του υπουργού με τη διοίκηση του ΙΓΕ, για να δρομολογηθεί άμεσα η αντιμετώπιση των θεμάτων που συζητήθηκαν».

Τέλος, μίλησαν για τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται για τον καθαρισμό, την προστασία και την αντιπυρική θωράκιση του κληροδοτήματος, ειδικά τη θερινή περίοδο.