Οι Κινέζοι στρέφονται προς το βοδινό κρέας, καθώς η κατανάλωσή του αυξάνεται

Οι Κινέζοι στρέφονται προς το βοδινό κρέας, καθώς η κατανάλωσή του αυξάνεται

Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που μετέφερε βόειο κρέας από τη Βραζιλία, έφτασε πρόσφατα στο κινεζικό λιμάνι Κινζού που βρίσκεται στον Κόλπο Μπεϊμπού, έπειτα από ταξίδι που διήρκησε για έναν και πλέον μήνα από το λιμάνι του Σάντος στη Βραζιλία.

Μετά την εκφόρτωση των εμπορευμάτων του πλοίου, το βοδινό κρέας μεταφέρθηκε στην πολυπληθή περιοχή του Δέλτα του Περλ, που βρίσκεται στη νότια Κίνα, και στις επαρχίες Γιουνάν, Γκουϊτζόου και Σιτσουάν στα νοτιοδυτικά της Κίνας, πριν σερβιριστεί στα εστιατόρια ή μαγειρευτεί από τα τοπικά νοικοκυριά.

Η Κίνα έχει μεγάλη κατανάλωση βοδινού κρέατος.

Στα πρόσφατα χρόνια, ο όγκος των εισαγωγών συνεχίζει να αυξάνεται, καταγράφοντας ταχεία και ουσιαστική δυναμική αύξησης της κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων, οι κινεζικές εισαγωγές βόειου κρέατος έχουν υπερδιπλασιαστεί από1,04 εκατομμύριο τόνους το 2018 στα 2,69 εκατομμύρια τόνους που καταγράφηκαν το 2022.

Μόνο κατά την προηγούμενη χρονιά, η Κίνα εισήγαγε βόειο κρέας οικονομικής αξίας περίπου 16,23 δισεκατομμυρίων ευρώ, με ετήσια αύξηση 42,19%.