Σκρέκας: 15 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα του Market Pass

Σκρέκας: 15 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα του Market Pass

«Στις 15 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα του market pass για τους νέους δικαιούχους», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστας Σκρέκας. Είπε πως όπου υπάρχει ανάγκη, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, είπε πως τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν βοηθήσει έως έναν βαθμό την Ελλάδα να έχει από τους μικρότερους πληθωρισμούς στην ΕΕ.

Για το καλάθι των μαθητών, ο κ. Σκρέκας είπε ότι προσφέρονται προϊόντα σε χαμηλές τιμές, ενώ είπε πως μια αλυσίδα προσφέρει 800 προϊόντα με μειωμένες τιμές έως 19%. Ανέφερε πως θα είναι σε ισχύ έως το τέλος Οκτωβρίου.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε πως διενεργούνται έλεγχοι σε περισσότερους από 5.000 κωδικούς, όπως σχολικά είδη, τρόφιμα και καθαριστικά προϊόντα.

Είπε παράλληλα πως έχουν επιβληθεί πρόστιμα για παραπλανητικές εκπτώσεις και αγορανομικές διατάξεις.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε επίσης πως τα πρατήρια καυσίμων ελέγχονται καθημερινά για το εάν τηρείται ο νόμος σε ό,τι αφορά το περιθώριο κέρδους.

Σημείωσε πως το υπουργείο έχει εκπονήσει ένα ολιστικό σχέδιο, με στόχο την επίτευξη μιας ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης, ώστε η κοινωνία να είναι ισχυρή.

Ανέφερε επίσης πως η επιτάχυνση της Δικαιοσύνης θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας.