Συγχώνευση Χήτος και Green Cola Hellas

Συγχώνευση Χήτος και Green Cola Hellas

Το σχέδιο συγχώνευσής τους ενέκριναν πρόσφατα τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών Χήτος ΑΒΕΕ και Green Cola Hellas. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συγχώνευση προβλέπει την απορρόφηση των εταιρειών Green Cola Hellas και Green Cola Operations από τη Χήτος ΑΒΕΕ, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μία ενιαία μεγάλη εταιρεία στον κλάδο των «Νon Alcoholic Better For You Beverages» προϊόντων, υπό την ενιαία ομπρέλα της Green Beverages Group που συστάθηκε για αυτόν τον σκοπό το καλοκαίρι του 2022.

Στο πλαίσιο της συγχώνευσης της Χήτος ΑΒΕΕ και της Green Cola, εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην απορροφώσα εταιρεία, στο οποίο οι βασικοί μέτοχοι αποφάσισαν να μη συμμετέχουν, ενώ διατηρούν τη συμμετοχή τους στο Βoard της Group Beverages Group PLC με έδρα το Λονδίνο.

Στο νέο σχήμα οι παλιοί μέτοχοι της ΧΗΤΟΣ θα συμμετέχουν με 89,80% και της Green Cola με 10,2%.

Η νέα, ενοποιημένη πλέον, εταιρεία έχει στην κατοχή της τα σήματα ΖΑΓΟΡΙ, ΖΑΓΟΡΙ SPARKLING, ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN, GREEN COLA, GREEN FLAVORS, GREEN MOCKTAILS, ΖΗΡΕΙΑ, καθώς και την αποκλειστική διανομή των σημάτων EVIAN και EVIAN SPARKLING για την ελληνική αγορά. Η παραγωγή των προϊόντων της εταιρείας γίνεται σε πέντε ιδιόκτητα εργοστάσια στα Ιωάννινα, την Ορεστιάδα και την Κορινθία, ενώ έχει παραχωρήσει το δικαίωμα εμφιάλωσης μέρους των προϊόντων της (licensee agreement) σε τρίτους εμφιαλωτές, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε σημαντικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, την Αμερική και τη Μέση Ανατολή. Η νέα ενοποιημένη εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 500 εργαζόμενους, τόσο στα εργοστάσιά της όσο και στα κέντρα διανομής και τα γραφεία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έχει ως εξής: πρόεδρος ο κ. Αλκιβιάδης Χήτος, αντιπρόεδρος ο κ. Ιωάννης Σώτος, διευθύνων σύμβουλος ο κ. Δαμιανός Μπούρκας, και μέλη ο κ. Γεώργιος Μινάρδος, ο κ. Περικλής Κατριβάνος και η κυρία Ιουλία Χήτου.

Με σαφή προσανατολισμό στην επίτευξη της στρατηγικής δυναμικής ανάπτυξης της Green Beverages Group, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις αγορές του εξωτερικού, από τις 20 Μαρτίου 2023 αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου ο Δαμιανός Μπούρκας. O κ. Μπούρκας έχει μακρά προϋπηρεσία, πολλές παραστάσεις και εμπειρία στον χώρο του FMCG και ειδικότερα των beverages τα τελευταία 24 χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Όμιλος Green Beverages διαθέτει, πλέον, τρεις θυγατρικές στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή (Ντουμπάι), με έναν ενοποιημένο τζίρο που αναμένεται να προσεγγίσει τα 120 εκατ. ευρώ το 2023, αλλά και με ένα δυναμικό πλάνο επέκτασης των δραστηριοτήτων του στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Στόχος του νέου πενταετούς πλάνου του Green Beverages Group είναι ο διπλασιασμός του τζίρου του Ομίλου, καθώς και η σημαντική ανάπτυξη της κερδοφορίας του, που θα προέλθουν κυρίως μέσα από στρατηγικές αειφόρου ανάπτυξης στις αγορές του εξωτερικού, καθώς και μέσω περαιτέρω ενδυνάμωσης των επιδόσεων της εταιρείας στην Ελλάδα. Τα προϊόντα της εταιρείας βρίσκονται ήδη στα ράφια των μεγαλύτερων retailers παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Carrefour, Ahold-Delhaize, Walmart, Whole Foods, Kroger, Albertsons, αλλά διακινούνται και μέσω σημαντικών online platforms, όπως Amazon, Ocado, Walmart marketplace κ.ά.