Έκρηξη ζήτησης στα γαλακτοκομικά φυτικής προέλευσης

Έκρηξη ζήτησης στα γαλακτοκομικά φυτικής προέλευσης

Το 65% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει δυσανεξία στη λακτόζη, γεγονός που αποτελεί βασικό παράγοντα για την αύξηση της ζήτησης για vegan γαλακτοκομικά προϊόντα. Η αυξανόμενη διαθεσιμότητα βασικών προϊόντων προσέλκυσε επίσης και μη χορτοφάγους, διευρύνοντας την καταναλωτική βάση αυτού του τμήματος. Για το ελληνικό καταναλωτικό κοινό, τα προϊόντα αυτά αποτελούν ιδανική λύση και για το τραπέζι της Σαρακοστής, όταν μάλιστα ποσοστό 76% δηλώνει ότι η δυσκολία της νηστείας εντοπίζεται στην στέρηση των γαλακτοκομικών.

Η εταιρεία FAMILY FOOD, με σημαντική παρουσία στην αγορά των μη γαλακτοκομικών προϊόντων από το 2008, έχει ναυαρχίδα το brand “ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο”, το οποίο παράγει στην Ελλάδα και διαθέτει από το 2010. Το brand έχει κατακτήσει κυρίαρχη θέση στην κατηγορία του, κατέχοντας σήμερα το 60% της αγοράς των μη γαλακτοκομικών, φυτικών τυριών.

Νέες γεύσεις

“Πολύ πρόσφατα στην οικογένεια ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο προστέθηκε και με γεύση τ. cheddar, με ακόμη πιο γεμάτη γεύση. Μέχρι το καλοκαίρι πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι με τα νέα Ροφήματα Αμυγδάλου και σε μία ακόμη γεύση έκπληξη”.επισημαίνει η Νατάσσα Αστρεινίδη, Διευθύντρια Marketing και Ανάπτυξης στη FAMILY FOOD ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο. Η εταιρεία έχει κερδίσει την αναγνώριση κορυφαίων οργανισμών γαστρονομίας κατακτώντας τρία χρυσά και τέσσερα βραβεία vegan, ενώ κινείται με προσεκτικές κινήσεις, ως προς την ανάπτυξη της γκάμας. “Δεν μας ενδιαφέρει να λανσάρουμε στην αγορά νέους κωδικούς μόνο και μόνο για την εικόνα και τη φήμη. Στόχος μας είναι να υπάρχει ουσιαστική απήχηση και κίνηση στο ράφι. Είμαστε αφοσιωμένοι στην αναζήτηση νέων γεύσεων και στη δημιουργία νέων προϊόντων που δίνουν διατροφική λύση σε όσους έχουν αποκλείσει τα γαλακτοκομικά από το δι- αιτολόγιότους”τονίζειηκα Αστρεινίδη.

Flexeterians και αλλεργικοί

page8image17864

Η μεγαλύτερη ζήτηση παρουσιάζεται στην κλασι- κή σειρά με ιδιότητες που μοιάζουν πολύ με του κίτρινου τυριού, τύπου gouda, ενώ δυναμική ανταπόκριση βρίσκει και το λευκό σε άλμη. “Τα προϊόντα της σειράς έχουν συστηματική ζήτηση σε όλη τη διάρκεια του έτους. Παρουσιάζεται ασφαλώς κορύφωση τις περιόδους της νηστείας ωστόσο η ζήτηση και τους υπόλοιπους μήνες είναι πλέον αυξητική. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο vegan τρόπος ζωής έχει δυναμώσει και στη χώρα μας . Ο βιγκανισμός ήρθε και θα μείνει και θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο γιατί βασίζεται σεγεράηθικάκαιιδεολογικάθεμέλια” λέειχαρακτηριστικά η κα Αστρεινίδη καταλήγοντας:

“Υπάρχει ακόμη και μία μεγάλη μερίδα εκείνη των flexiterians, που διακόπτουν κι επανέρχονται. Ζούμε στην εποχή των διατροφικών αλλαγών στον δυτικό κόσμο. Επίσης η ζήτηση του ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ ενισχύεται και από τους καταναλατωτές που παρουσιάζουν τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες στις πρωτεΐνες γάλακτος. Δεν είναι λίγα τα τηλεφωνήματα γονιών που μας ευχαριστούν γιατί επιτέλους το παιδί τους μπορεί να απολαύσει ένα τοστ και πίτσα”.