Η Lavazza ξεκαθαρίζει 5 μύθους για τον καφέ

Η Lavazza ξεκαθαρίζει 5 μύθους για τον καφέ

Την πιο cozy και εορταστική περίοδο του χρόνου, όλοι θα ήθελαν να απολαύσουν ένα αναζωογονητικό, ζεστό φλιτζάνι καφέ στην άνεση του σπιτιού τους, περιτριγυρισμένοι από τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τη συναρπαστική Xριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Για να έχετε την καλύτερη εμπειρία καφέ, οι ειδικοί της Lavazza αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν ορισμένες παρερμηνείες σχετικά με την κατανάλωση καφέ.

Ο καφές είναι ένα ευρέως αγαπητό ρόφημα παγκοσμίως, αλλά υπάρχουν πολλοί καταναλωτές που πιστεύουν σε μύθους για τον καφέ που δεν ισχύουν. Ακολουθούν 5 δημοφιλείς μύθοι και παρανοήσεις για τον καφέ – που τελικά καταρρίφθηκαν χάρη στους ειδικούς καφέ της Lavazza:

  1. Αποθήκευση: Η αποθήκευση του καφέ στο ψυγείο αυξάνει τον χρόνο ζωής του

Η αλήθεια πίσω από την ιστορία: Είναι καλύτερο να αγοράζετε απλώς ό,τι μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο για εύλογο χρονικό διάστημα σε ένα σκοτεινό, δροσερό, ξηρό μέρος.

Η αποθήκευση του καφέ σας στο ψυγείο στην πραγματικότητα εκθέτει τον καφέ σας σε υγρασία και οσμές και θα έχει ως αποτέλεσμα ένα μπαγιάτικο ρόφημα, ακόμα κι αν οι κόκκοι αποθηκεύονται ολόκληροι. Όχι, λοιπόν, η αποθήκευση στο ψυγείο δεν θα κάνει τον καφέ σας να διαρκέσει περισσότερο. Έχει σχεδόν το αντίθετο αποτέλεσμα.

  1. Παρασκευή: Πρέπει να χρησιμοποιήσετε βραστό νερό για να φτιάξετε τον καφέ σας

Η αλήθεια πίσω από την ιστορία: Η θερμοκρασία του νερού που βράζει είναι 100 βαθμούς και πάνω, οπότε αφήστε το βραστήρα σας για ένα ή δύο λεπτά καθώς η θερμοκρασία του νερού που χρειαζόμαστε για την παρασκευή καφέ είναι περίπου 95 βαθμοί.

Αν μόλις βράσατε λίγο νερό στο μάτι της κουζίνας, κάντε μια παύση. Δώστε του ένα ή δύο λεπτά πριν το ρίξετε πάνω από το κατακάθι του καφέ σας.

Εάν η θερμοκρασία παρασκευής του καφέ σας ξεπερνά τους 100 βαθμούς Κελσίου, είναι πιθανό να καεί το κατακάθι του καφέ σας, έχοντας ως αποτέλεσμα μια πικρή και καμένη γεύση.

  1. Καβούρδισμα: Ο Dark Roast καφές έχει περισσότερη καφεΐνη

Η αλήθεια πίσω από την ιστορίαΟ Dark Roast καφές περιέχει ελαφρώς λιγότερη καφεΐνη από τους καφέδες που ψήνονται ελαφρά και μένουν πιο ανοιχτόχρωμοι. Όσο περισσότερο ψήνονται οι κόκκοι καφέ, τόσο περισσότερη υγρασία απεγκλωβίζεται και με την υγρασία υπάρχει μια μικρή ποσότητα καφεΐνης που εξαφανίζεται.

Ο Dark Roast καφές έχει πιο έντονη γεύση λόγω της καμένης καραμελοποίησης των κόκκων, όμως  το επίπεδο καφεΐνης δεν αυξάνεται ποτέ.

  1. Εθισμός: Ο καφές είναι εξαιρετικά εθιστικός

Η αλήθεια πίσω από την ιστορία: Η κατανάλωση καφέ γίνεται συνήθεια για πολλούς, αλλά αυτός ο καφές δεν συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία της «υψηλής εθιστικής ουσίας». Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν περιστασιακά τη λέξη «εθισμένοι» λόγο της καθημερινής καταναλωτικής τους συνήθειας με τον καφέ, δεν σημαίνει πως η καφεΐνη που βρίσκεται στον καφέ είναι πράγματι διεγερτικό.

Τα περισσότερα ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Ινστιτούτου για την Κατάχρηση Ναρκωτικών, ορίζουν τη συνήθεια της καφεΐνης ως «εξάρτηση», κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν χωρίς απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα στέρησης ή αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές.

  1. Επιδράσεις: Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τον καφέ

Η αλήθεια πίσω από την ιστορία: Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης, δηλαδή 3-4 φλιτζάνια καφέ θεωρείται ασφαλής για τις έγκυες γυναίκες. Τα αποτελέσματα από μελέτες δεν έχουν βρει στοιχεία που υποδηλώνουν πως η κατανάλωση ποτών που περιέχουν καφεΐνη μπορεί να μειώσει την πιθανότητα σύλληψης μιας γυναίκας. Πολλές μελέτες δεν έχουν βρει καμία συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης καφεΐνης και των προβλημάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή των αρνητικών επιπτώσεων της στην έκβαση της εγκυμοσύνης.