Γιώργος Στύλιος: Γρήγορες αποζημιώσεις στις καλλιέργειες ακτινιδίου που καταστράφηκαν

Γιώργος Στύλιος: Γρήγορες αποζημιώσεις στις καλλιέργειες ακτινιδίου που καταστράφηκαν

O υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αρμόδιος για τον ΕΛΓΑ, Γιώργος Στύλιος, επισκέφτηκε τις περιοχές του κάμπου της Άρτας, οι οποίες επλήγησαν από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. Οι ισχυροί άνεμοι έσπασαν κλαδιά και προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στις καλλιέργειες ακτινιδίου.

Ο κ. Στύλιος συνομίλησε με αρκετούς παραγωγούς, αναφέροντάς τους ότι θα εκτιμηθούν άμεσα οι ζημιές στις καλλιέργειες, από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ.

«Είμαστε δίπλα στους αγρότες από την πρώτη στιγμή. Η διαδικασία θα τρέξει γρήγορα και αποτελεσματικά.Ενώ παλαιότερα απαιτούνταν 14-18 μήνες για την αποπληρωμή των αποζημιώσεων, ο χρόνος αυτός πλέον έχει επισπευσθεί σημαντικά, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός. Ανέφερε, ακόμα, πως το ΥΠΑΑΤ είναι «πάντα ανοιχτό και σε προτάσεις των παραγωγών, προκειμένου να εξεταστούν νέοι τρόποι βοήθειάς τους.»

Ο κ. Στύλιος έκανε λόγο, επίσης, στον παγετό που επικράτησε τον Ιανουάριο του 2022, διαβεβαιώνοντας ότι μέσα στον ερχόμενο μήνα, θα γίνουν οι πληρωμές προς τους δικαιούχους. Οι πληρωμές αυτές για την Άρτα, θα προσεγγίσουν τα 4,8 εκατ. ευρώ.

Καταλήγοντας, ο κ. Στύλιος υπενθύμισε ότι, έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των παραγωγών μανταρινιών (της ποικιλίας Κλημεντίνη), οι οποίες αφορούν στις αποζημιώσεις προς τους δικαιούχους.