Νέα εργοστάσια και επενδύσεις φέρνουν Γάλλοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα

Νέα εργοστάσια και επενδύσεις φέρνουν Γάλλοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα

Νέο κύκλο επενδύσεων φέρνει στην Ελλάδα η επίσκεψη της γαλλικής επιχειρηματικής αποστολής, του συνδέσμου επιχειρήσεων και βιομηχανιών από τη Γαλλία (MEDEF) στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Στο κάδρο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές εκτός από νέες επενδύσεις από επιχειρήσεις που ήδη διατηρούν παρουσία στην Ελλάδα, θα βρεθούν προσεχώς και επενδύσεις για τη δημιουργία νέων εργοστασιακών μονάδων από επιχειρήσεις που δεν διατηρούν ακόμα δραστηριότητα στη χώρα μας.

Ανάμεσα τους η Vinci στις υποδομές, η Lafarge (Τσιμεντοβιομηχανία), Michelin (διατηρεί εγκαταστάσεις logistics στον Αυλώνα) και Imerys (βωξίτες), Ocean Winds, Akuo Energy, Valorem στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, L’oreal στα καλλυντικά, Pierre Fabre και Anosi – Aventis στα φαρμακευτικά, AXA και Groupama στις ασφάλειες, Τhales και Alstom στα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, Danone, Delifrance και Pernod – Ricard στη βιομηχανία τροφίμων, Sofitel στον ξενοδοχειακό κλάδο και αρκετές ακόμη.

Να σημειωθεί ιδιαίτερα πως η Γαλλία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα. Μάλιστα και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι γαλλικές επενδύσεις ανήλθαν συνολικά σε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ εντός του 2021.