Στην αγορά του σερβιριζόμενου καφέ τα Καφεκοπτεία Λουμίδη – Δημιουργήθηκε το πρώτο Coffee Brew Bar

Στην αγορά του σερβιριζόμενου καφέ τα Καφεκοπτεία Λουμίδη – Δημιουργήθηκε το πρώτο Coffee Brew Bar

Στην αγορά του σερβιριζόμενου καφέ εισέρχονται τα Καφεκοπτεία Λουμίδη.

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική οικογενειακή επιχείρηση, με σκοπό να αξιοποιήσει τις γνώσεις και την μακρόχρονη εμπειρία της στον κλάδο, ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του Coffee Brew Bar, ως shop in shop, μέσα στο ιστορικό κατάστημα της Ομόνοιας οδού Αιόλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου χώρου, ο Ιάσων Λουμίδης, Εμπορικός Διευθυντής Καφεκοπτείων Λουμίδη, «η τρίτη γενιά των Καφεκοπτείων Λουμίδη έπειτα από προσεκτικό σχεδιασμό δημιούργησε το πρώτο Coffee Brew Bar που θα φέρει νέο αέρα και νέες δυνατότητες στην αλυσίδα της παραγωγής και των πωλήσεων».

Όπως εξήγησε την υλοποίηση της συγκεκριμένης επιχειρηματικής κίνησης καθυστέρησε το ξέσπασμα της πανδημίας, ωστόσο, η ολοκλήρωσή της σηματοδοτεί μία νέα, φρέσκια εποχή. «Θα παρακολουθήσουμε την πορεία του Coffee Brew Bar, θα το εξελίξουμε και δεν αποκλείεται να το υλοποιήσουμε και στα υπόλοιπα καταστήματά μας» τόνισε ο Λουμίδης, ενώ δεν απέκλεισε και την δημιουργία αυτόνομου café που θα φέρει το brand στο μέλλον. Πρόσθεσε επίσης ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει συνεργασία με τις πλατφόρμες efood και wolt για τη διανομή καφέ στους πελάτες.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο εμβληματικό κατάστημα Καφεκοπτείων Λουμίδη στην Ομόνοια, ο κ. Λουμίδης εστίασε στο γεγονός ότι η περιοχή έχει αναβαθμιστεί και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα. Τόνισε επίσης, ότι η μεταμόρφωση της περιοχής, η αναβάθμισή της και κυρίως το επενδυτικό ενδιαφέρον για ακίνητα και ξενοδοχεία έχουν φέρει άλλον αέρα στην αγορά που προοιωνίζεται ένα θετικό μέλλον για το κατάστημα. Αντίστοιχα θετική είναι η εικόνα και για το κατάστημα του Πειραιά. Η αναβάθμιση της περιοχής με σημαντικά έργα στην κυκλοφορία και στο λιμάνι έχουν φέρει αέρα ανανέωσης στην πόλη που αντικατοπτρίζεται στην ψυχολογία των καταναλωτών και της αγοράς.

Την ίδια στιγμή, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος που καταγράφει σημαντικό αριθμό επισκέψεων και παραγγελιών. Όπως αναφέρθηκε, το μεγάλο πλεονέκτημα του e-shop είναι ότι μπορεί να καλύψει πανελλαδικά τη ζήτηση 24 ώρες το 24ωρο και να εξυπηρετήσει πελάτες που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στα καταστήματα. Το ηλεκτρονικό κανάλι ενισχύεται συνεχώς με νέα προϊόντα και στόχος είναι να αγγίξει τις πωλήσεις ενός φυσικού καταστήματος των Καφεκοπτείων Λουμίδη.

Εστιάζοντας στις προκλήσεις της επιχειρηματικότητας και τις δυσκολίες που δημιουργούν τα αυξημένα κόστη (πρώτων υλών, ενέργειας και μεταφοράς), ο κ. Λουμίδης σημείωσε ότι η εταιρεία έχει κάνει αναπροσαρμογές στις τιμές ορισμένων προϊόντων, απορροφώντας, ωστόσο, μέρος της αύξησης προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικά και προσιτά στους καταναλωτές. Όπως αναφέρθηκε από πέρυσι η τιμή αγοράς ωμού καφέ έχει διπλασιαστεί και αυτή την εξέλιξη η εταιρεία έπρεπε να τη διαχειριστεί. Από την πλευρά της διοίκησης εκφράστηκε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της φετινής χρονιάς, ενώ τονίστηκε ότι το 2021 έκλεισε για την εταιρεία θετικά.

Από την πλευρά της η Marketing Director των Καφεκοπτείων Λουμίδη , Αναστασία Μανιατοπούλου τόνισε ότι το νέο Coffee Brew Bar είναι ένα ακόμα βήμα εξέλιξης και ανανέωσης στα πολλά βήματα που έχουν γίνει στα 102 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της οικογενειακής επιχείρησης.

Πρωταγωνιστής στο Coffee Brew Bar είναι το νέο Espresso Blend 100% Arabica για την δημιουργία του οποίου η ομάδα παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου των Καφεκοπτείων Λουμίδη επέλεξε προσεκτικά ποικιλίες καφέ arabica από χώρες της Λατινικής Αμερικής

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη αποτελούν μία ελληνική οικογενειακή επιχείρηση, η οποία επί τρεις γενιές προσφέρει εκλεκτούς και αρωματικούς φρεσκοκομμένους καφέδες. Η πλούσια γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει: φρεσκοκομμένους καφέδες ελληνικούς, στιγμιαίους, αρωματικούς, espresso, αρωματικά ροφήματα, αφεψήματα, τσάι, γλυκά του κουταλιού, λουκούμια, κεράσματα, βουτήματα και προτάσεις δώρων.