ΑΒ Βασιλόπουλος: Προσφορά για τέσσερα ακίνητα της Ektasis

ΑΒ Βασιλόπουλος: Προσφορά για τέσσερα ακίνητα της Ektasis

Δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση τεσσάρων ακινήτων της Ektasis Development κατέθεσε η αλυσίδα super market ΑΒ Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο των πλειοδοτικών διαγωνισμών, που έτρεξε η ειδική διαχειρίστρια της εταιρείας, με την τεχνική υποστήριξη της Price Waterhouse Coopers (PwC).

Η προσφορά αφορά σε ακίνητα που μισθώνει από την Ektasis, μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων, η ΑΒ Βασιλόπουλος σε Άγιο Δημήτριο, Βριλήσσια, Ηράκλειο Κρήτης και Κηφισιά. Τα τρία εξ αυτών ανήκουν εξ ολοκλήρου στην Ektasis, ενώ αυτό που στεγάζει το κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς ανήκει στην Ektasis κατά ποσοστό 20%.

Οι εκτάσεις των ακινήτων

Το διώροφο κατάστημα στον Άγιο Δημήτριο εκτείνεται σε 1.527,27 τ.μ. (υπεραγορά), ενώ διαθέτει 59 θέσεις στάθμευσης στα δύο υπόγεια καθώς και βοηθητικούς/κοινόχρηστους χώρους 635τ.μ. Το ακίνητο καταλαμβάνει περίπου το μισό διαθέσιμο οικόπεδο και επομένως δεν έχει εξαντληθεί η επιτρεπόμενη δόμηση. Σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, στο εναπομείναν μέρος του οικοπέδου μπορεί να δομηθεί κτήριο 1.686,51τ.μ.

Αντίστοιχη επιφάνεια (1.531,92 τ.μ.) έχει και το διώροφο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο ακίνητο της Ektasis στα Βριλήσσια. Διαθέτει, επιπρόσθετα, χώρους στάθμευσης 3.000 τ.μ. σε δύο υπόγειους ορόφους.

Το ακίνητο στο Ηράκλειο Κρήτης διαθέτει κτήριο που φιλοξενεί στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος, συνολικής επιφάνειας 1.028 τ.μ. Επίσης, διαθέτει Α’ και Β’υπόγειο, που χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης και αποθήκευσης. Το κατάστημα έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 1.294,72 τ.μ.

Το ακίνητο της Ektasis

Τέλος, το κατάστημα της Κηφισιάς αναπτύσσεται σε ένα αυτοτελές διώροφο κτήριο με δύο υπόγεια, που χρησιμοποιείται ολόκληρο ως υπεραγορά. Το συνολικό εμβαδόν ανέρχεται σε 2.053,79τ.μ. Το κατάστημα καταλαμβάνει τρία επίπεδα(πρώτο υπόγειο, ισόγειο, πρώτος όροφος) έκτασης 490,2 τ.μ. το καθένα, ενώ ο δεύτερος όροφος ίδιας επιφάνειας χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος, μαζί με μέρος του δεύτερου υπογείου. Το ακίνητο ανήκει στην Ektasis κατά 20%.

Λίγα λόγια για την ΑΒ Βασιλόπουλος

Το δίκτυό της ΑΒ Βασιλόπουλος ξεπερνά τα 500 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Όλα άρχισαντο 1939, όταν οι αδερφοί Βασιλόπουλοι, αγοράζουν ένα μικρό μπακάλικο, στην οδό Βουλής 29. Με τη δική τους «φρέσκια» ματιά, το μετατρέπουν σε παντοπωλείο. Αυτό το κατάστημα με την διάσημη επιγραφή «Αφοί Βασιλόπουλοι», θα σημάνει την αρχή μιας επιτυχημένης πορείας. Το 1967 ιδρύεται η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος ΕΠΕ και ανοίγει το πρώτο self service κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο. Εκεί θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά και το σλόγκαν «και του πουλιού το γάλα», που θα γίνει συνώνυμο της μάρκας. Το 2010 εγκαινιάζεται το πρώτο πράσινο κατάστημα στη Σταμάτα Αττικής και το 2014 η ΑΒ δημιουργεί το ηλεκτρονικό κατάστημα AB click2shop