ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ: Επενδύσεις 250 εκατομμυρίων ευρώ την ερχόμενη πενταετία

ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ: Επενδύσεις 250 εκατομμυρίων ευρώ την ερχόμενη πενταετία

Επενδυτικό πλάνο πενταετίας που προβλέπει κεφάλαια ύψους 250 εκατ. ευρώ σχεδιάζει ο όμιλος Metro.

Ειδικότερα, ο όμιλος δρομολογεί  «πράσινες» δράσεις οι οποίες εκτιμάται ότι θα απορροφήσουν περί το 25- 30% των προβλεπόμενων κεφαλαίων για την πενταετία.

Πιο συγκεκριμένα, περί τα 62,5 εκατ. ευρώ θα αφορούν πράσινες αναβαθμίσεις των κτιρίων (ψυγεία, φωτισμό, τζάμια κλπ), ενώ περί τα 18 εκατ. ευρώ αφορούν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των καταστημάτων Μetro και My Market για ιδιόχρηση μέσω του net metering.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος της Metro τα τελευταία χρόνια κινείται στρατηγικά στον άξονα της ενεργειακής αυτονομίας, έχοντας επιτύχει μέσω επενδύσεων διαχείρισης ενέργειας (με αντικατάσταση εξοπλισμού και επενδύσεις στον φωτισμό) μείωση 30%-35% κατά την τελευταία πενταετία στο κόστος ενέργειας.

Στην παρούσα φάση υλοποιείται «τρέχει» πρόγραμμα φωτοβολταϊκών σε καταστήματα και κέντρα διανομής ύψους περί τα 18 εκατ. ευρώ  ενώ θα τρέξει και δεύτερο αντίστοιχο πρόγραμμα με ορίζοντα ολοκλήρωσης την νέα χρονιά.  Από το 2023 επιδιώκεται τα φωτοβολταϊκά να καλύπτουν περίπου το 20% της ιδιοκατανάλωσης σε ενέργεια.