Στον Έβρο θα δημιουργηθεί το πρώτο Μελισσοκομικό Πάρκο της χώρας

Στον Έβρο θα δημιουργηθεί το πρώτο Μελισσοκομικό Πάρκο της χώρας

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 2290/10.05.2022) η απόφαση που υπεγράφη από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμο Κεδίκογλου, και η οποία αφορά στη δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στην περιοχή Κοτρωνιά του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς στην Π.Ε. Έβρου.

Πρόκειται για το πρώτο Μελισσοκομικό Πάρκο που δημιουργείται στην Ελλάδα και αποτελεί υλοποίηση της δέσμευσης του ΥφΑΑΤ στο πλαίσιο στήριξης του κλάδου και ανάδειξης της αξίας του ελληνικού μελιού.

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Υφυπουργό, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, για την πολύτιμη αρωγή που δέχτηκαν για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Στη συνάντηση και τη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε, συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Χριστιάνα Καλογήρου. Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, “με την ίδρυση του Πάρκου η μελισσοκομία που αποτελεί σημαντικό κλάδο της τοπικής αγροτικής οικονομίας, αποκτά νέες προοπτικές, ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, και αυξάνοντας παράλληλα την επισκεψιμότητα στην περιοχή”.

Στη συνάντηση, τέθηκε επιπλέον και το ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας Πάρκου Μορεόδεντρων (μουριών), που παρέχουν τη μοναδική τροφή που καταναλώνει ο μεταξοσκώληκας.